Schat heb je de pil vergeten vorige maand? vroeg m’n vrouw
Ben je seksueel actief dan denk je waarschijnlijk aan voorbehoedsmiddelen, althans dat hoop ik toch.
Het bestaande aanbod is voornamelijk voor vrouwen, met uitzondering van de klassieke rubberen dwangbuizen, condooms dus.
Nu blijkt dat er toch mannen zijn die de controle over hun reproductieve gezondheid willen behouden. Anticonceptie voor mannen heeft historisch gezien nooit echt wetenschappelijke belangstelling genoten of de culturele steun van een pil, maar de vooruitgang dringt zich op. Anticonceptie voor mannen – inclusief, jawel, de pil – ligt in het verschiet.
Welke soort mannen die daar zitten op te wachten mag je me wel eens komen uitleggen… Hoewel er nu geen door de FDA goedgekeurde hormonale geneesmiddelen zijn, waarschijnlijk omdat het beheer van de FDA door mannen wordt geleid die ook zoals mij inzien dat dit soort medicijnen zand naar het strand meebrengen is.
Gelukkig worden nieuwe soorten anticonceptiepillen aan strenge tests onderworpen voordat ze door de FDA worden goedgekeurd en in de plaatselijke apotheken verkrijgbaar zijn – maar dat was niet altijd het geval. Door de zedelijkheidswetten die in het begin en midden van de 20e eeuw van kracht waren, was het testen van anticonceptiepillen gewoon niet mogelijk.
Een vroege studie werd vermomd als een “vruchtbaarheidsstudie”, terwijl een grotere studie plaatsvond in Puerto Rico, waar de vrouwen die de experimentele medicatie namen, geen informatie kregen over de gevaarlijke bijwerkingen die experimentele medicatie kan hebben. Drie vrouwen stierven in de eerste fase van de studie.
Na het “succes” die Puerto Rico kende vond een tweede onderzoek plaats in Amerikaanse psychiatrische inrichtingen, waar zowel mannen als vrouwen de pillen kregen toegediend zonder hun toestemming. De eerste anticonceptiepil, Enovid, werd in 1957 goedgekeurd.
Moderne ethiek en veiligheidsnormen dwingen de wetenschap tot een langzamer tempo.
Hoewel er in zeven jaar tijd een goedkeuring kwam voor Enovid, zijn er geen hormonale alternatieven voor mannen, ondanks de vooruitgang die in zeventig jaar voor vrouwen is geboekt.
De krantenkoppen op internet lezen soms: “Geboortebeperkingspil voor mannen geannuleerd,” maar in werkelijkheid gaan de studies door.
DMAU werd getest in 2019 en 2020, en de studie voor 11-beta-MNTDC loopt al sinds de aankondiging in 2019.
Misschien heb je wel eens gehoord van Vasalgel, de anticonceptie voor mannen, een soort RISUG of omkeerbare remming van je teelbal soldaten onder toezicht.
Beschouw het als Vasectomie Lite – let op de “vas” in beide woorden. Het gaat namelijk niet om een gel die op de penis wordt aangebracht zoals zaaddodende gel in de vagina (waarover later meer), maar om een polymeergel die in de zaadleiders wordt geïnjecteerd.
In plaats van de spermaproductie te verminderen, blokkeert het de spermastroom. In theorie heeft het dus minder bijwerkingen, en het is de enige anticonceptiemethode voor mannen die zowel langdurig als omkeerbaar is.
De uittrekmethode of terugtrekmethode genoemd, is een anticonceptiemethode waarbij de penis vóór de zaadlozing uit de vagina wordt verwijderd.
Het idee is om penetrerende seks te hebben, maar het sperma uit de vagina te houden. Voor de hand liggende voordelen: het is gratis, je hebt geen voorraad of recept nodig, en het heeft geen bijwerkingen.
Het nadeel is dat het helemaal niet effectief is. Het is lastig om je op het juiste moment terug te trekken, en bovendien kan voorvocht sperma bevatten.
De belangstelling voor TRT (testosteronvervangingstherapie) als voorbehoedsmiddel voor mannen is toegenomen (dat kan je toch niet menen?) omdat studies een verband leggen tussen hoge testosteronniveaus en een laag aantal zaadcellen.
Ik zal het nooit begrijpen, sommige dingen moet je gewoon laten zoals ze zijn, zoals ons aanbod van flexwerk oplossingen!
Gewoon goed en goedkope oplossingen om flexibel door het hele land te werken. Bijna elke maand komen er wel nieuwe ruimtes bij. Deze week hebben we de capaciteit in Rotterdam verhoogd om aan de vraag te voldoen, volgende maand komt er in Almere extra capaciteit en Tilburg wordt het hard gewerkt aan om op de nieuwe locatie de puntjes op de i te zetten.
Zoals je ziet maakt mijn bedrijf geen gebruik van anticonceptie. We planten ons in een rap tempo voort.
Kijken voor het volledige aanbod van alle spreekkamers, werkplekken, behandelkamer, coachkamers en therapiekamers op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/
Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you
PS wil jij dat we ons ook voortplanten in andere steden? Laat het mij weten. Houden we hier rekening mee in onze planning.
Geplaatst op: 11 oktober 2021